De 3e duikdag
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
25 Januari 2012 | Micronesië, Weno Town
Vandaag weer iets eerder op dan gisteren want we hadden om 6.30 uur afgesproken aan de ontbijt tafel. Had vandaag geen eieren genomen alleen maar toast om mijn maag een beetje tot rust te laten komen.
Om 08.00 uur iedereen klaar en in de boot, zitten net en er komt een gigantische regenbui op ons neer, het dek van de boot was niet geheel waterdicht dus allemaal toch weer nat.
Op weg naar de eerste duikstek de Shinkoku-Maru, de zee was zeer ruw en de boot ging wel meters de golven op dus droog hielden we het niet. Aangekomen bij het wrak moest de boot goed vast gemaakt worden omdat we anders door de golven te ver uit koers raakte. Het schip lag op een diepte van 34 tot 40 mtr maar op het dek gemiddeld 20 mtr. Deze boot was de mooiste tot nu toe qua begroeiing en hele mooie kleuren. Ook nog een Stingray gezien. Iedereen kon diverse ruimte in waarbij ook een grote machinekamer met stoomketels ect. Ik zelf ben de ruime niet in geweest. Tijdens de stop waren er twee duikers die aan de noodfles hebben gehangen daar was Cindy (gids) niet blij mee dus deze duikers kregen een standje. (de volgende keer met de billen bloot) Na de eerste duik gerust op een eiland om een sanitaire stop te kunnen maken, en weer op krachten te komen, ook goed voor de zeebenen. De volgende duik was Kansho Maru een oliediesel tanker, dus niet interresant om het ruim in te gaan, wel in de stuurmans ruimte. Dit schip was iets minder mooi begroeid maar wel erg mooi. Om 13.00 uur waren we terug en hebben ons opgefrist en gegeten. Toen werd het tijd om het shoppingscentrum te bezoeken, daar moet niet teveel van voorgesteld worden een paar grote supermarkten die bij ons aan vervanging toe zouden zijn maar voor de plaatselijke bevolking voldoende. Het eiland is zeer armoedig en veel bewoners hebben geen werk als je zo om je heen kijkt, maar er zou wel het een en ander opgeruimd kunnen worden, wat een rommel overal, oude wrakken puin ect.
Daarna gerust, gekaart en weer lekker gegeten. Dit was in het kort de derde duikdag.
Groet van Sjaak en alle andere duikers.
25 Januari 2012 - 11:49
Thijs Timmermans:
Heeft DTS aan de noodfles gehangen? -
25 Januari 2012 - 13:35
Frank:
Ton,
Je moet me toch eens een keertje uitleggen waarom jij als duiker zoveel moeite hebt om nat te worden?? ;o)
Swimming is getting wet, no doubt about it!! -
25 Januari 2012 - 14:11
Jacqueline:
Zijn jullie niet te veel verwend? -
25 Januari 2012 - 15:41
Henny:
nie mieppen over da weer ut is tog kei skon hoe ist me die paapa -
25 Januari 2012 - 16:46
Geert Goossens:
Hallo duikers
Zo te horen hebben jullie het wel naar jullie zin en een regenbuitje op zijn tijd is niet erg hier hebben we dat alle dagen de hele dag dus geniet er nog maar van. Gr. Geert -
25 Januari 2012 - 18:46
Simon:
Leuk om de reis zo te kunnen volgen en we hebben er geen eens zo lang voor hoeven reizen
En inderdaad wat maak dat buitje uit als je toch onderwater zit. Geniet ervan !! We are watching you -
25 Januari 2012 - 20:13
Roy:
Wel klote joh! Dat je nat wordt met je duikpak aan, sonde van je pak!
Nächste mal gehe ich auch mit!
Von deine geld natürlich! -
26 Januari 2012 - 08:57
Cees Overvecht:
Hallo, levensgenieters en wij maar ploeteren.
we gunnen het jullie wel, wat een belevenis. Top.