De 6e duikdag - Reisverslag uit Weno Town, Micronesië van Ton Keetels - WaarBenJij.nu De 6e duikdag - Reisverslag uit Weno Town, Micronesië van Ton Keetels - WaarBenJij.nu

De 6e duikdag

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

28 Januari 2012 | Micronesië, Weno Town

De 6e duikdag (Door Brenda & Rob)

Jaa daar zijn wij weer. Vandaag het spannend verhaal van rob en brenda.
Het ontbijt slaan we vandaag even over in het verhaal.
Vandaag een lange trip naar de eerste duikstek. Genaamd S.s. Nippo maru. Het wrak lag vrij diep. Er lagen veel schoenen op het wrak en stukken glas van verschillende lantaren om te varen in het donker.Jaa onze ton de filmman doet er alles voor de mooiste beste geweldigste film te maken voor ons. Hij gaat zelfs zo ver dat hij niet weet dat hij vinnen aan heeft. Frank zag dat ton zomaar zonder pardon een lantaarn van het wrak af skupte gelukkig was de schade beperkt. We hoefde geen carglass te bellen voor reparatie. Op het einde van de duik kwamen wij er achter dat we sjaak miste. Waar is onze lieve sjaak nu gebleven die hoog blonde man valt wel op in het water...... Waaaahhhh waar is hij nu.paniek... We kwamen uit het water en toen hoorde we dat zijn automaat stuk was. Dus voor hem geen duik. Hij vond dit wel erg jammer. Na deze duik even uitgerust bij de steiger. Even het varken goeie dag gezegd en verkenning gedaan. Sjaak een andere automaat geregeld. Dus hij kon de tweede duik nog maken. De tweede duik was unkai maru 6 dit was de tweede keer dat we op dit wrak gingen duiken. De oude mannen groep sjaak,frans,frank,ton k gingen nu via de machinekamer het wrak binnen. Wij de jonge, vitale, inteligente en knappe duikers mark, ton v b, brenda en rob hebben het wrak via de brug gepenetreert daar na zijn we via de kombuus en deel van de machinekamer het ruim binnen gegaan daar lagen vooral veel bommen, flessen bier en een gigantische torpedo voor een onderzeeer wat een bom zeg! Tevens waren er ook een aantal zero vliegtuigen van de jappen in het ruim wat een vette duik!!! Effe uit-decoen 15minuren op 5meter en op naar de lunch. Bij de lunch ging ton k heel stoer zijn fototoestel even schoon maken. Nou ja open en dicht maken en het zand laten zitten. Na een verfrissende power nap van 2uur springen we de boot weer in voor de nacht duik. Deze duik is op een wrak waar we al een keer zijn geweest de olietanker van woensdag. Dit wrak is schitterend met haar koraal, vissen en sommige hebben een schildpad gezien. Eenmaal te water kwamen we erachter dat het plaatselijk dag was geworden jezus wat een bouwlampen hebben die gasten bij. Wat is het nou en nacht-dag duik of een dag-nacht duik. Eenmaal boven kwam ton k er achter dat er in zijn fototoestel een paar vissen in rond zwommen. Oeps die schoonmaak van vanmiddag was dus niet gelukt. We zijn in het donker terug naar de kust gegaan en nu eten en een pint pakken in het hard wrek cafe.
Tot morgen.
Rob en brenda hanff

• 28 Januari 2012 - 16:12

Ilonka Gram:

Het klinkt allemaal erg leuk!! Even wil Sjaak feliciteren met de verjaardag van zijn dochter !! Grt veel plezier nog!

• 28 Januari 2012 - 21:35

Liesbeth:

jullie slaan het eten over in het verhaal!! begint het een beetje gewoont te worden dat eten allemaal??? dat word dan bij terugkomst weer afzien..........
    heel leuk de foto's van het eiland krijgen we daar ook een indruk van.
    gr. Liesbeth